Basket burza: Knicksi u lovu na pickove, Vesely se vraća u NBA?

Novi dan, novi transferi, nove špekulacije. I nova kiša za Riječane.


Jan Vesely via NBA?

Jedan od stupova obrane Fenerbahčea mogao bi se ponovno okušati  u NBA-u. Prema izvorima Basketball Insidersa, Brooklyn Netsi, Dallas Mavericksi i Philadelphia 76ers izrazili su zanimanje za bivšim šestim pickom drafta 2011. Vesely nema najsretnije uspomene s američkom košarkom, ali puno toga se promijenilo od kad je on zadnji put kročio NBA parketima. Vesely je postao prava obrambena sila u Fenerbahčeu te je pokazao svima da nikad nije dobio pravu priliku u NBA-u. No, sve je ovo zasad u zoni špekulacija. Ono što su činjenice je da Vesely ima buyout klauzulu u svojem ugovoru te da nakon odličnih partija u Europi postoji realna mogućnost da ovoga ljeta preseli svoje talente preko bare. Gdje? To čak ni Jan ne zna.


Milano Piangianiu bacio trogodišnju ponudu

Već smo pričali kako je EA7 napravio listu kandidata za ispražnjeno trenersko mjesto te se sad čini i da su se odlučili za jedno god njih. Gazzetta dello Sport javlja kako je EA7 ponudio Piangianiu trogodišnji ugovor. Talijanskog stručnjaka ugovor još veže na jednu godinu s Hapoelom, ali teško će odoljeti zovu Italije te podužeg ugovora. U kombinaciji s ovom vijesti, došla je i potvrda da je Milano za sljedeću sezonu potvrdio talijansku osovinu (Abass, Cinciarini, Fontecchio, Pascolo) te internacionalce Simona, Dragića, Kalnietisa i Tarczewkoga. Što se tiče Gentilea, o njegovoj sudbini će odlučiti novi trener.


NBA tračevi

Dok Golden State gazi Cleveland, ostatak lige revno se priprema za nadolazeći free agency. Knicksi su izgleda ponovno zainteresirani za dovođenje Ricky Rubia, što znači da su dani Derricka Rosea u New Yoku odbrojani. Međutim, tu se javlja još jedan zaokret: ako bi doveli Rubia, to bi automatski značilo da bi vrlo lako mogli promjeniti svoje prioritete na draftu. Iako sve draft projekcije pokazuju sad da će izabrati Franka Ntikilinu, francuskog playmakera, dolaskom Rubia bi se stvari mogle lako promjeniti.

Druga špekulacija se isto tiče Knicksa. Phil Jackson raspravljao je s Portlandom u vezi pickova kojih Portland ima više nego slobodnih mjesta u rosteru. Kako se stvari sad čine, Phil Jackson će pokušati napraviti kombinaciju u kojoj bi zadržao vlastiti pick te bi na njega nadodao jedan pick iz Portlanda. Međutim, tu priči nije kraj. Portland uz pick želi dati i jednog od igrača (Harkless?) jer očajnički želi maknuti ugovore za sljedeću sezonu koja bi im mogla donijeti lijepi luxury tax. Naravno, ćakula se da je Jackson spreman popustiti i dati osmi pick za kombinaciju Portlandovih pickova, ali kad dođe vrijeme ćemo i o tome razglabati.

Photo by: FIBA