Basket burza: Kazlauskas u Kini, Melli napušta Bamberg

Basket burza utihnula je zadnjih dana, ali napokon se vraćamo s novim uzbudljivim vijestima.


Nicolo Melli napušta Bamberg

Nakon što je osvojio titulu s Bambergom, Melli se odlučio za odlazak. O tome se već pričalo naveliko prije koji mjesec kad je Bamberg ispao iz Eurolige. Tada ga je većina portala već premjestilo u Fenerbahče, s kojim je prema nekim izvorima već imao usmeni dogovor. Međutim, kako se sad čini stvari nisu toliko sigurne jer je vrlo vjerojatno da će doći poziv iz NBA. Melli iza sebe najbolju sezonu u Euroligi u kojoj je zabilježio impresivnu statistiku (16,9 koševa, 7,4 skokova te 2,3 asistencije). Ono što je sigurno je da ćemo čuti još puno informacija o konačnom odredištu Mellija.


Nikad dosta trenerskih križaljki

Otkud početi? Pa krenimo putem novca: Jonas KauzlauskasGiannis Christopoulos potpisali su ugovore u Kini. Bivši litvanski (i kineski!) izbornik će odsad voditi Guangdong Southern Tigerse, dok će bivši trener Bayerna voditi Beijing Ducks.

Kako stvari zasad stoje, Šaras neće preuzeti Barcelonu. Prema najnovijim informacijim (AS), čini se da je zapelo na financijama. Šarasu se nigdje ne žuri, čisto iz razloga što mu je Žalgiris dao veliku ponudu (500.000 eura) te je još i Maccabi zainteresiran za njega (oprosti Blatt, nisi jedini). Međutim, ljeto je dugo te je vrlo vjerojatno da će Barcelona popustiti pred njegovim uvjetima.


Srbija express

Crvena Zvezda potpisala je mladu nadu ABA lige, Jonaha Boldena. Bolden je ove sezone briljirao u FMP-u te je pogotovo oduševio u ABA ligi. Tamo je u prosjeku imao po 12,9 koševa i 7,4 skoka. Međutim, nije sve tako bajno po Crvenu Zvezdu (opjevane financije) koju bi mogao napustiti Charles Jenkins. Za njega je zainteresirana Darušafaka prema izvorima od Sportanda.

Ujedno, čini se kako će William Hatcher napustiti Partizan zbog zova eura iz Italije. Točnije, Dinama Sassarija. Međutim, više o tome će biti na sljedećoj basket burzi.