Basket burza: Jackson napušta Knickse, Jović odlazi u Bayern?

Dolazi nam kiša, ali i basket burza!


Jović na putu za Munchen

Playmaker Crvene Zvezde Stefan Jović bi trebao svoju karijeru nastaviti u Bayern Munchenu. Jović je prošle sezone pokazao da je jedan od najboljih asistenata u Europi te nije zato ni čudo što ga Saša Đorđević želi vidjeti u dresu svojeg bundesligaša. Njegova statistika će vam reći cijelu priču: u ABA ligi je u prosjeku ubacivao 6,9 koševa te je dijelio 5,9 asistencija po utakmici, dok je u Euroligi bio još bolji s prosjekom od 7,5 koševa i 5,6 asistencija. Svi koji su gledali Jovića znaju da on neće nikoga zadiviti svojim šutom, ali zato hoće obranom i kreacijom u napadu (pick ‘n’ roll!). Uz Stefana Jovića, od Bayerna se očekuje da u narednim danima dovede i Braydona Hobbsa iz Ulma.


Phil Jackson blizu raskida ugovora s Knicksima

Ne možemo još službeno započeti slavlje, ali ono bi prema svim dostupnim informacijama trebalo ubrzo uslijediti. Vlasnik Knicksa James Dolan je odlučio nakon svega lošega što se dogodilo oko njegove franšize stati na loptu te razmisliti što da napravi sa Philom Jacksonom, koji je više – manje katalizator svih svađa i nesuglasica u Knicksima.

Jackson još ima dvije godine na ugovoru te zagarantiranih 24 milijuna dolara tokom njih. Međutim, nakon njegovih neuspjelih pokušaja da trejda Anthonya i Porzingisa očito je došlo vrijeme da Dolan trejda njega u zamjenu za mir i tišinu. Iako je to teško zamisliti u Knicksima.


Puno zanimljivih vijesti

Mike James bi napokon mogao završiti u NBA, točnije u Sunsima. Ta informacija dolazi odmah nakon one prema kojoj je James odbio produženje ugovora s grčkim Panathianaikosom. James je prošle sezone bio jedan od najboljih bekova u Euroligi što na kraju dana podupiru i brojke (13,1 koš, 3 asistenciju po utakmici).

Valencia je ostala bez usluga belgijskoga beka Sama Van Rossoma. Van Rossom je nakon pet sezona provedenih u Valenciji odlučio promjeniti svoju košarkašku sredinu. Belgijanac je povijesne titule doprinio s prosjekom od 5.4 koša po utakmici.

Već smo pričali o odlasku Jenkinsa u Tursku, ali pojavio se novi pretendent na njegov potpis. Ruski gigant Himki. Očito je da su ruski čelnici jako zagrizli zato jer EuroHoops javlja kako bi ugovor trebao biti potpisan u narednim danima.

Jerami Grant će i sljedeće sezone nositi dres Thundera. Oklahoma je odlučila aktivirati opciju za sljedeću sezonu vrijednu 1,5 milijuna dolara. U Thunder je došao iz Sixersa u zamjenu za Ilyasovu i pick te je u jednoj sezoni uspio zadovoljiti struku u Oklahomi.

Nakon godine dana čekanja smo dočekali novog izbornika Grčke, Kostasa Missasa. Missas ima puno iskustva te će mu ovo biti treća grčka reprezentaciju u karijeri (mlada reprezentacija, ženska reprezentacija).

Miroslav Muta Nikolić je novi trener Partizana. Donedavni trener Dinamika dolazi na mjesto Džikića koji je otišao u Budućnost. Ujedno, Partizan je u svoje redove doveo i mladog Australca Toma Wilsona koji je prošlu sezonu odradio u SMU Mustangu u NCAA-u (1,6 koš, 1 skok).