Basket burza: Halilović u Francusku, Kastrati i Špan u Olimpiju

Regionalno izdanje basket burze.


Miralem Halilović otkrio napokon ime svojeg novog kluba

Miralem Halilović će svoju karijeru nastaviti u Entente Orleansu 45. Donedavni rancuski prvoligaš slaže momačd za povratak u prvi ligu te u Haliloviću vide centra koji će im u toj namjeri itekako pomoći. Prošle sezone je u Šibeniku Halilovć imao odlične brojke: 14,8 koševa, 7,5 skokova te 3,5 asistencija. Međutim, financijski problemi u Šibenik su ga nagnali na odlazak u Francusku kojoj se ovaj Tuzlak jako veseli.

Meni je zadovoljstvo što ću se moći pokazati u novome klubu u novoj ligi, te igrati u natjecanju u kojemu se do sada nisam imao priliku okušati. Drago mi je što su me pratili tijekom protekle sezone i što moje dobre partije u dresu Šibenika nisu prošle nezamijećeno” rekao Halilović za Basketball.hr.


Union Olimpija radi punom parom

Slovenski prvaci ne gube vrijeme u slaganju nove šampionske momčadi. Momčad je zasad napustio Jure Pelko koji se nije uspio izboriti za mjesto u momčadi, ali važnija vijest je da su  uredove slovenskog prvaka sletjeli Jan Špan i Erjon Kastrati. Špan je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača lige. Ovu tvrdnju potkrijepljuju njegove brojke: 15,3 koš, 3,1 skok i 3,2 asistencija po susretu za momčad Zlatoroga. Druga prinova je Erjon Kastrati, njihova bivša mlada nada koja dolazi iz redova Krke. U dresu Krke je imao solidne brojke, ali sigurno je da Olimpija od njega očekuje da u njihovome dresu sljedeće sezone napravi jjoš jedan korak naprijed.


Bolden ne namjerava ostati u Beogradu

Sinoć je održan draft te je na njemu u drugoj rundi kao 36.pick (Philadelphia) odabrana mlada uzdanica Crvene Zvezde, Jonah Bolden. Naravno, svi su bili sretni, ali sreća je u Zvezdi malo splasnula kad je na službenoj konferenciji mladi Bolden izjavio da odmah ove sezone želi otići u NBA.

“Moj plan je sljedeće sezone igrati u NBA-u. Znam da imam ugovor, ali on ima NBA klauzulu.”

Pitanje je sad može li se Bolden nadati mjestu u momčadi Philadelphije, ali zasad se čini čvrstim u svojoj nakani. Prošlu sezonu je odradio u FMP-u gdje je imao odlične brojke (12,9 koševa, 7,2 skoka) te je zahvaljujući njima osvojio nagradu za najveću mladu nadu ABA lige.


Hrvatska tržnica

Ako ste kojim slučajem propustili brojne hrvatske transfere, dajte da vas podsjetimo:

Photo by: FIBA