Basket burza: Gentile natrag u Milano, Raduljica u Kinu?

Regularna sezone se stišava, polako se sve oči okreću prema transferima te stoga i naš portal kreće tim putevima. Preko ljeta ćete moći čitati sve važnije košarkaške transfere u sklopu članaka pod nazivom Basket burza. Ovom rečenicom smo sve rekli te je stoga vrijeme da se bacimo na posao.


Gentile is back!

Nema stajanja kod Gentilea koji se nakon samo osam odigranih utakmica za izraelski Hapoel Jeruzalem odlučio vratiti u EA7. O točnim razlozima se ne zna (kod Gentilea se nikad ne zna), ali zasad se govori da su oni osobne prirode. Talijanski reprezentativac nije se previše istanuo u Izraelu gdje je imao mizeran prosjek od 4,3 koša i 2,0 skoka. Zanimljiva činjenica je da je Gentile prošle godine uspio igrati u čak tri nacionalna prvenstva. O njegovoj budućnosti se zasad ne zna ništa previše, ali kako stvari sad stoje, moguće je da će ostati u  talijanskom gigantu EA7, što nas dovodi do druge priče.


Remont EA7

Ova sezone se može okarakterizirati kao mala katastrofa za Milano, koji je očekivao u najmanju ruku da im Repeša može donijeti bar talijansko prvenstvo. Međutim, Trento je očito bio preveliki zalogaj za EA7, koji s pravom kreće u veliki remont na ljeto. Bivši su već postali Jasmin Repeša i Miroslav Raduljica, dok se samo čeka potvrda da će klub napustiti i Rakim Sanders, Jamel McLean i Ricky Hickman. Milan Mačvan i Mantas Kalnietis isto će vrlo vjerojatno preseliti svoje talente negdje drugdje, dok će o sudbini Zorana Dragića i Kaleba Tarczewskog odlučiti sam klub. Nakon što se prašina slegne od svih tih silnih odlazaka, kao temelj će Milanu ostati talijanska osovina (Andrea Cinciarini, Simone Fontecchio, Awudu Abass, Bruno Cerella, Davide Pascolo) te hrvatski as Krunoslav Simon.


Raduljica natrag u Kinu?

Srpki brkonja (nije više bradonja) bi nakon iskustva u Milanu mogao neko vrijeme izbjegavati Italiju. Kako Sportando javlja, Raduljica ozbiljno razmišlja o povratku u Kinu, gdje je već igrao (uspješno) za Shandong u sezoni 2014/2015. Tada je u 14 utakmica u prosjeku imao 18 koševa i 9 skokova. Naravno to su sve špekulacije, ali gotovo je sigurno da će o svojoj budućnosti znati više prije početka Eurobasketa.


Navarro i produženje ugovora

Navarro se prema pisanju španjolskog Sporta želi oprostiti u stilu od Barcelone, što naravno znači da ne želi otići s košakaške scene bez još jednog trofeja. Jednom od magistrata košarke ova sezona neće ostati u dobrom sjećanju. Ozljede su ga konstantno napadale, što ga je u kombinaciji s godinama, bitno usporilo na terenu. Međutim, i u takvom “penzionerskom” izdanju Navarro je uspio u prosjeku imati solidnih 7,3 koševa u španjolskoj ligi. Barcelonu ovo ljeto čeka veliko pospremanje i čišćenje, ali stvarno je teško i u takvom remontu očekivati od čelnih ljudi da neće produžiti ugovor, posebno kad se zna da će Navarro učiniti sve ovoga ljeta da sezonu dočeka u što boljem stanju.