Basket burza: Efes potpisao najboljeg strijelca turske lige, Sixersi razmatraju svoje opcije

Sunce se vratilo na nebo, isto kao i basket burza s novim vijestima


Efes vratio zvijezdu turskog prvenstva

Čini se da se Perasović već oporavio od teškog poraza u polufinalu turskog prvenstva od strane Bešiktaša jer je već povukao drugi veliki potez na basket burzi. Nakon što je dogovorio produženje ugovora s Brownom, Efes je u svoje redove uspio dovesti Rickya Leda. Ledo je sezonu započeo u redovima Yesilgiresun Belediye gdje je bio nezaustavljiv. S 21,1 košem u prosjeku bio je najbolji strijelac turske lige. Poslije toga se zaputio u Baskoniju za koju je zaigrao u španjolskom playoffu (9 utakmica, 9,4 koša). Ledov arsenal će biti savršen dodatak za Efes sljedeće sezone.


Monaco ostao bez pouzdanog Amerikanca

Popularno je u 2017. godini objavljivati odlaske i dolaske u klubove preko Instagrama. Jamal Shuler jedan je od njih. Nakon dvije provedene ezone u Monacu, Shuler se odučio oprostiti. Za francuski klub je ovaj Amerikanac bio pouzdani šuter koji je ovu sezonu završio s prosjekom od 11,4 koša (Pro A). Na razini je za Monaco Shuler bio i u Ligi Prvaka gdje je u prosjeku ubacivao 9,7 koševa.


Vijesti iz Bostona i Philadelphie

Boston se još uvijek nije do kraja odlučio za Fultz na draftu. Svi znamo da hoće, ali Ainge je poznat po tome da želi istražiti sve opcije. Tako se zasad na stolu nalaze još imena Lonzo Balla, De’Aarona Foxa, Josha Jacksona and Jaysona Tatuma. Hm, zvuči zanimljivo na prvu, ali kad se još jednom razmisli te sagleda činjenice, vidi se da je ovo samo golicanje mašte svim pratiteljima NBA. Fultz odbija imati treninge sa svima osim sa Celticsima. S njima je već odradio i intervju te sva potrebna medicinska testiranja kao i sve trenažne procese.

Što se tiče vijesti iz tabora Sixersa, njih proizvodi sam Colangelo. GM 76ersa je za medije dao izjavu da razmatra čak sedam imena za izabrati na draftu. Međutim, Colangelo je izjavio nešto puno važnije. Otvorio je vrata ideji razmjeni svojeg picka (Sacramento pri telefonu). Ovo bi moglo imati veliki utjecaj na smjer Sixersa jer pitanje je što bi Colangelo prihvatio za treći pick. Hoće li ići putem procesa te prihvatiti radije kombinaciju pickova ili će se pak odlučiti za nekog provjerenog igrača? Ako je pitati Embiida, trust the Process.

Photo by. YouTube