Basket burza: Cavsi ne odustaju od Georgea, stižu Anthony i Wade?

Novi dan, novi pokušaji hlađenja, nova Basket burza.


Cavsi ponovno u pogonu

Indiana jednostavno želi tradeati Paula Georgea uoči sljedeće sezone te se razgovori s drugim ekipama nastavljaju. Iako se činilo da Cleveland Cavaliersi ispadaju iz utrke nakon što su smijenili GM-a Davida Griffina, vratili su se u nju te sad uz pomoć Denver Nuggetsa pokušavaju doći do P.G-a. Priča se da bi u Cleveland uz Georgea mogao doći i Kenneth Faried iz Denvera, u smjeru Colorada mogao bi krenuti Kevin Love, dok bi mladi potencijali iz Denvera poput Emmanuela Mudiaya ili Gary Harrisa mogli u Indianu. Cleveland definitivno dobiva u tom potencijalnom tradeu, iako je onda imperativ osvajanja titule pred njima pošto im u slučajnom prijeti raspad sistem s obzirom da su LeBron i George slobodni agenti sljedeće ljeto.

A da se to ne dogodi, Cavsi se moraju pobrinuti ovo ljeto dovesti pojačanja pa se uz Georgea spominje dolazak i Carmela Anthonyja i Dwyane Wadea. Anthony i Knicksi točnije Phil Jackson već duže vremena nisu na istoj frekvenciji te bi Melo mogao potražiti buyout ugovora i destinaciju kod svog dobrog prijatelja LeBrona, a isto bi mogao učiniti Wade, koji usprkos potpisu ugovora od 24 milijuna dolara, neće baš željeti biti među Bullsima sad kad je klub razmijenio svoju zvijezdu Jimmyja Butlera. Veselo je u Clevelandu, zar ne?


Atenski rivali ne staju

Jučer smo pisali da je Olympiacos bio u borbi s Valencijom za Giorgiosa Borgisa, a sada je gotovo sigurno da je tu borbu i dobio. Borgis se vraća u Grčku iz španjolskog Tenerifea igrati za viceprvaka Europe i Grčke i potpisao je trogodišnji ugovor, a sve će biti poznato tokom tjedna. Borgis je tako postao treći centar u rotaciji crveno-bijelih i dobra rezerva ako se Khem Birch ili Nikola Milutinov otisnu u novi klub.

Ništa manje aktivan nije ni zeleni dio Atene. Panathinaikos je produžio ugovor Kennyju Gabrielu, 27-godišnjem američkom krilnom centru. Prošle godine pridonio je osvajanju grčkog prvenstva s 6.5 poena i 3.3 skoka u 15 minuta što je potaknula upravu da mu produže ugovor na još tri godine. A Xaviju Pasqualu i ekipi zanimljiv je i Darius Adams, američki play koji je zadnju sezonu proveo u kineskom Xinjiangu te sad može izaći iz ugovora s njima. Bio bi mu to povratak u Euroligu nakon što je prije dvije godine igrao u Baskoniji.


Bambergove transakcije

Njemački prvaci također polaku slažu sve za narednu sezonu. Sad je za njih potpisao Bryce Taylor, bivši igrač rivalskog kluba Bayerna iz Munchena, za kojeg je u završenoj sezoni bilježio 9.4 poena uz 48% šuta za tricu u njemačkoj ligi. Ovaj američki šuter gotovo je čitavu karijeru proveo u njemačkoj ligi, a sada se višestruki prvaci i članovi Eurolige nadaju da bi mogao dobro zamijeniti Nicolu Mellija koji je otišao iz kluba na kraju sezone.

A čini se da dok je jedan šuter došao u Bamberg, drugi bi već mogao otići i to put Španjolske. Francuz Fabian Causer bio je bitan faktor Brose Bamberga prošle sezone te je u Euroligi bilježio 9.9 poena i 3.2 skoka u prosjeku, a u domaćoj ligi 11.9 poena i 4.2 skoka, no za njega je sad zainteresiran Real Madrid koji bi u njemu mogao vidjeti odličnu zamjenu za Sergija Lllula. Što će biti od svega, tek je za vidjeti.

Photo by: youtube.com