Basile napustio Alkar, Zadar izgubio drugu pripremnu utakmicu zaredom

Nikad nije dosadno s našim premijerligašima.

Iako se na prvu činilo da je sve riješeno između Alkara i Dedricka Basilea, na kraju se sve raspalo. Basile je pred upravo stavio svoje zahtjeve koji su se pokazali prevelikim zalogajem za upravu koja to nije očekivala te se tako nakon nekoliko dana neuspješnog pregovaranja odlučila pozdraviti s Dedrickom Basileom. Očekivali bi ste da su pregovori zapeli zbog financija, ali u pitanju je bio privatni zahtjev od strane američkoga igrača. Naime, Basile je zahtjevao da mu se u studenome omogući odlazak u SAD zbog obiteljskih razloga što Alkar nije mogao ispuniti iz očitih razloga (sezona je u tijeku).

Naravno, uprava Alkara već na ciljniku ima novoga Amerikanca, ali nešto više od toga zasada nije poznato široj javnosti.

Nakon što je pretrpio poraz od Škrljeva, Zadar je naletio na raspoloženu Olimpiju koja je uzela zasluženo pobjedu rezultatom 84-71. Susret je bio izjednačen prve tri četvrtine, ali onda je Olimpija napravila posao vrijedan pobjede u zadnjoj četvrtini (28-15) te je tako riješila pitanje pobjednika. Ive Ivanov bio je najbolji igrač Zadra sa 16 koševa. Trener Naglić sigurno nije zadovoljan činjenicom što se porazi nižu, ali njegova momčad će imati priliku pokazati se u pravome svjetlu na turniru u Italiji koji započinju sutra utakmicom protiv Umana Reyer Venezie (20:30).

Olimpija – Zadar 84:71 (17:20, 23:20, 16:16, 28:15)

Zadar:  Bašić 4, Vladović 3, Ivanov 16, Knowles 9, Jelenković 8, Taphorn 11, Vuković 4, Krajina 4, Špralja 2, Kraljević 10.