Bašić se vraća u Šibenik, Šamadan i Španja pred vratima

Došlo je vrijeme i da Šibenik krene u akciju.

Jedini preostali šibenski prvoligaš danas je krenuo s pripremama na kojima se našlo točno sedam igrača – Pandurić, Paić, Radovčić, Nakić, Šarić, Bašić i Španja. Kao što se da primjetiti, ppis je tanak, ali se i njemu nalaze neka stara lica. Domagoj Bašić je igrao prošle sezone za Šibenik te je kao kapetan momčadi imao odlične brojke (29 utakmica, 7,2 koša, 1,3 skoka, 0,9 asistencija). Na početku ljeta je klub odlučio ne produžiti ugovor s Bašićem zbog prevelikih primanja te su htjeli s njim udogovoriti novu, ekonomičniju suradnju u čemu su i uspjeli ako možemo vjerovati čelnicima Šibenika. Ako se pita Anzulovića, Bašić će biti njegov kapetan i sljedeće sezone:

Meni su iz uprave kazali da je Bašo naš član i ove godine i toga se držim” kazao je Anzulović Šibenskom portalu.

Drugo poznato lice šibenskim pratiteljima košarke je bilo ono Brune Španja. Španja je prošlu sezonu proveo u Njemačkoj gdje je igrao za RW Cuxhaven. U 19 utakmica uspio je u prosjeku imati po 6,3 koševa i 3 skoka. No, nakon godine provedene u inozemstvu čini se da opet došlo vrijeme za povratak, ali dok se ne potpiše službeno ugovor, Anzulović na njega ne može računati za narednu sezonu.

Treće ime koje ćemo spomenuti, a koje se nije našlo na prvoj prozivci Šibenika je ono Ljube Šamadana, bivšeg miljenika šibenske publike. Šamadan je prošle dvije sezone proveo u Zrinjskom u kojem je igrao zapaženu ulogu (27 utakmica, 10,4 koševa, 3,9 skokova). Za Šibenski portal Šamadan je potvrdio interes kluba za njim:

“Stalno sam isticao da bih se jednog dana volio vratiti na Baldekin, a to  sam kazao i Filipu Vukičeviću kad me nazvao ovih dana. Međutim, za sada ništa nije dogovoreno.”

S obzirom da Anzulović vapi za iskusnim visokim igračima, u narednim danima možemo očekivati razriješenje situacije.

Photo by: GKK Šibenik