Bačak ostaje u Njemačkoj, Đugum dolazi u Ribolu

Ribola Kaštela ne gubi vrijeme u slaganju svojeg sastava za sljedeću sezonu.

Iako se još čeka službena potvrda kluba, Ante Đugum bi trebao od sljedeće sezone nositi dres Kaštele. Prošlu sezonu je ovaj 211 centimetara visoki centar odradio u Širokom gdje je imao odličnu statistiku: 13,8 koševa, 6,7 skokova te 1 asistenciju. Zabilježene nastupe Đugum još ima za Zadar, Borik, austrijski Kapfenberg, Brotnjo, Geoplin, Laško, Split te je još igrao u mlađim uzrastima hrvatske reprezentacije. U svakom slučaju, pravo pojačanje za Kaštelu u reketu. Što se tiče ostalih kadrovskih promjena, o odlasku trenera smo već pričali, ali portal Grada Kaštele javlja kako je Ribola već udogovorila daljnju suradnju i sa Ninom Pružem, Acom Mandićem te Nikolom Rosom.

Marko Bačak nastavit će čekati svoju priliku u Oldenburgu. S njemačkim prvoligašem je potpisao produženje ugovora na dvije godine. Bačak je prošlu sezonu najviše igrao u drugoj momčadi (10.8 koševa i 6.8 skokova u prosjeku), dok je za prvu momčad odigrao samo pet utakmica. Međutim, prema izjavi sportskog direktora se čini da bi mladi Bačak mogao sljedee godine dobiti više prostora:

“Marko je napravio korak od regionalne lige do kvalitetnog igrača u ProB ligi te je sada na pragu igranja Bundeslige. U protekle dvije godine Marko je pokazao velik napredak radeći s našim atletskim trenerom Mićom Ilićem. Za Marka koji se kasno počeo baviti košarkom bilo je bolje da razvije svoju igru tijekom dužeg perioda u ProB ligi, a sada slijedi idući korak”.

Društvo će mu gotovo sigrno praviti i Haris Hujić koji je isto potpisao dvogodišnji ugovor.

Photo by: HKS