Augusta i Snajperi slavili na Basket touru u Lošinju

Novo izdanje Basket toura, hrvatskog natjecanja u košarci 3×3 koje vodi na FIBA World Tour je započelo, a od utorka je i našem području.

Prva postaja Basket toura na zapadu Hrvatske je bio Mali Lošinj. Lošinj je bio osmi turnir ove sezone Basket toura, a publika je i ovdje, s lošinjskog Trga Republike, mogla zadovoljna otići doma. U neizvjesnom U-15 finalu igrali su Snajperi u sastavu Matjaž Bunc, Matej Bunc, Manuel Birc, Esmir Hadžić protiv momčadi mladih košarkaša Cresa (Leni Bosnić, Blaž Filipas, Antonio Dlačić, Karlo Damjanjević), a na kraju se za dlaku boljima pokazali Snajperi koji su došli do trofeja s 18:16 pobjedom.

U natjecanju u tricama slavio je još jedan Cresanin, Bruno Nađ i to nakon tri napete runde natjecanja, a u velikom seniorskom finalu našle su se ekipe Augusta i Pimpa. Marin Žeželj, Filip Barkijević i Matej Kujunđić u momčadi Auguste mogli su na kraju slaviti jer su došli do 14:11 pobjede nad Pimpom za koju su nastupali Romano Solis, Matija Pranjić, Bruno Nađ i Luka Jakšić.

Sljedeća stanica Basket Toura 4.srpnja je Crikvenica i Trg Stjepana Radića, dok 6.srpnja karavana seli u Rovinj. 22.-og u mjesecu sve će završiti s Masters turnirom najboljih u Rijeci.

Photo by: Basket tour