Aramis Naglić: Mi se u ovome trenutku nalazimo u teškoj situaciji

Može li Zadar opstati u ABA ligi?

Zadar je već standardno imao turbulentno ljeto – blokade, optužbe bivših igrača, silni porazi i tako dalje. Međutim, kao i uvijek zadarski ABA ligaš sve je to prebrodio te spremno dočekuje početak sezone. Dobro, lažem vas – ne dočekuje spremno početak sezone. Ozljede Vladovića i Knowlesa potpuno su iz takta izbacile zadarsku momčad koja na pripremama nije pokazala zavidnu razinu igre te će trebati još neko vrijeme dok riječki strateg ne posloži sve kako treba. No, nije sve tako loše za Zadar. Luka Božić je pokazao da će biti veliko pojačanje te se od njega očekuje da bude jedan od stupova momčadi ove sezone. Pod košem bi trebali vladati Filip Kraljević te Ive Ivanov te tu Naglić ne bi trebao imati problema. Čak su i mladi igrači pokazali da se na njih može računati kroz sezonu (barem oni koji ostali).

Međutim, Zadar će imati velikih problema sve dok Aramis Naglić ne podloži svoju momčad kako treba. A to bi moglo potrajati neko vrijeme s obzirom na lošu sreću koja ih je pratila kroz cijele pripreme.

Strateg Zadra svjestan je svoje situacije te se nada da se njegova momčad može nametnuti svojim pristupom u ABA ligi:

U ovom trentuku zbog ozljeda i nekompletiranosti momčadi mi se nalazimo u teškoj situaciji, pa sukaldno tomu nije baš uputno prognozirati naše izglede kad je sezona u pitanju. Nadalje, po meni je ove godine ABA liga bitno jača, manje-više svi su klubovi u svoje redove privukli velik broj Amerikanaca, počevši od Mornara, Partizana, na koncu i Budućnosti. O tomu što su sve u prijelaznom roku napravili Crvena zvezda i Cedevita nema potrebe trošiti riječi. Na nama je da se u svakoj utakmici nametnemo pravim pristupom i obranom koja mora biti na daleko višoj razini od turnira u Zadru” kazao je Naglić za Zadarski.hr.

Već danas ćemo imati priliku vidjeti koliko je Zadar spreman. KK Budućnost (subota, 21:00) bi trebala pokazati koliko je još rada potrebno zadarskom premijerligašu:

Igramo protiv jednog od favorita za osvajanje ovogodišnje ABA lige. Pogledali smo snimke njihovih utakmica, ali je teško pripremati utakmicu na osnovu prijateljskih ogleda. No, ono što sigurno znamo – Budućnost je individualno jaka momčad. Oni imaju sjajne igrače i dosta bučne navijače. Mi smo dosta dobro pripremljeni i odlazimo dolje da vidimo u kakvoj smo točno situaciji u ovom trenutku.”

Zaključak priče? Vrijeme će pokazati koliko je Zadar dobra momčad, ne prva utakmica.