Aramis Naglić: Mi nismo svjesni činjenice da je košarka postala globalni sport

Aramis Naglić je s nogama čvrsto na zemlji imao što za reći o problemima hrvatske košarke.

Slavko Cvitković uspio je nakratko uhvatiti Aramisa Naglića usred ZDBT-a 2017. O nastupima Zadra se nije imalo što reći s obzirom da ovi susreti nikako ne mogu pokazati kako stvarno stoji Zadar. Stoga je Aramis odlučio prokomentirati neke druge teme poput one koja je popularna zadnjih tjedana – najveći problem naše košarkaške reprezentacije. Naš cijenjeni strateg nije se ustručavao u svome odgovorau Cvitkoviću:

“Mišljenja sam da ako samo gledamo rezuiltat i kvalitetu reprezentacije da ju precijenjujemo. Velika je želja da se napravi rezultat, ali mi još nismo svjesni činjenice da je košarka postala globalni sport gdje svi napreduju. Nekada smo mi učili druge zemlje, ali smo sada stali. Zemlje poput Švedske, Finske, Latvije napreduju golemim koracima u selekciji igrača i radu s mladima te se rezultati vide. Rezultat naše reprezentacije je gotovo objektivan. Svi bi htjeli da budemo treći, četvrti, peti, ali da se to dogodi na jednom natjecanju bi rekao da je iznenađenje. A ako bi se dogodilo više puta uzastopce bi rekao da je to objektivni rezultat naše kvalitete.”

Aramis Naglić se za Basketball.hr prisjeto Barcelone te je naravno prokomentirao zadarsko ljeto te sve što ih čeka ove sezone. Ako vas zanima cijeli intervju, možete ga poslušati u nastavku.

Photo by: Creative Media