Aramis Naglić: Drago mi je da su me prihvatili u Zadru

Aramis Naglić je usred sezone uskočio je na užareno trenersko mjesto  Zadra te se činilo da neće moći okrenuti kurs zadarske momčadi, koja je u to vrijeme bila u gadnim problemima. Međutim, korak po korak Naglić je uspio podignuti momčad na psihološkoj razini te ih je odveo u doigravanje A-1 lige. Nažalost, u četvrtfinalu su naišli na Cibonu koju nisu uspjeli poraziti te su tako  porazom u majstorici završili svoju sezonu. Naravno, nema kraja sezone bez pogleda unazad te neizbježnog komentiranja o učinjenom. Aramis Naglić se tako za Zadarski list odlučio prihvatiti posla te podijelti svoje mišljenje o svojoj sezoni na klupi Zadra.

Bez većeg odugovlačenja Naglić je započeo razgovor komentarom na kobni poraz od Cibone u majstorici.

Ostaje žal. Ne toliko radi poraza. Prolazak Cibone u seriji u kojoj su oni imali prednost domaćeg terena, je bilo više naša velika želja, nego realnost. Ipak, ostaje žal jer nismo pružili onakav otpor kakav smo očekivali. Na žalost ova zadnja utakmica je pokazala sve limite ove momčadi, a ti limiti nisu mali.”

Međutim, s obzirom na cijelokupnu situaciju u koju je ušao, Aramis Naglić potvrđuje da je zadovoljan učinjenim.

Momčad je zaista izgledala loše i na mentalnom i na kondicijskom planu. I ja se moram zahvaliti igračima što sme prihvatili. Što su na moj dolazak pozitivno reagirali i, bez obzira na sve nedaće, uspjeli smo nešto napraviti.

I od jedne luzerske momčadi, stvoriti momčad pobjednika.

Od igrača koji su bili poprilično kritizirani, dobiti igrače o kojima se priča. Evo, Ramljak je kandidat za reprezentaciju, a i ostali igrači popravili i svoje statistike, ali i svoje ime. I na to sam ponosan. Drago mi je da su me igrači prihvatili kao trenera i kao osobu. Vjerojatno su osjetili da imam najbolje namjere, vjerojatno su respektirali moje igračko ime i karizmu. I u svakom slučaju sam ponosan na ono što smo napravili u ova tri mjeseca. Promijenili smo izgled igrača i izgled cijele momčadi.”

Što se tiče nastavke suradnje s Zadrom, Aramis nije htio ništa otkriti.

“Postoji tendencija za razgovorom. Vidjet ćemo uskoro”

Cijeli intervju Aramisa Naglića možete pročitati ovdje.

Photo by: Creative Media