Andrej Štimac odlazi u trenerske vode!

Andrej Štimac ipak neće postati profesor francuskoga.

Jedan od najboljih riječkih košarkaša odlučio je završiti svoju igračku karijeru te postati trener. Iz redova Fribourg Olympica došla je ponuda koja se nije mogla odbiti. Andrej Štimac će tako od sljedeće sezone biti pomoćni trener Petru Aleksiću, dok će biti glavni trener E grupe u akademiji LNG. Čelnici kluba nisu štedjeli na riječima kad su opisivali Štimca na službenim stranicama kluba:

“Njegova igračka inteligenciju, poznavanje švicarski košarke, a naročito njegovi ljudske kvalitete predstavljaju za Fribourg Olympicu i igrače Akademije s kojima će raditi dodanu vrijednost.”

Andrej Štimac tako iza sebe ostavlja bogatu igračku karijeru koju je započeo u Kvarneru 1995. godine. U matičnom klubu je bio do 2002. godine kada prelazi u redove Cibone gdje ostao naredne tri sezone. Tada ga put odvodi u Llnera Menorcu pa onda u poljski Turow te nazad u Hrvatsku, točnije u Zadar s kojim osvaja naslov prvaka države. Brzo je uslijedio odlazak u Zagreb u kojem je proveo dvije sezone.

Tada odlazi u avanture u Mersin te Slavonski Brod da bi 2012. godine napokon započeo njegov staž u Švicarskoj, točnije u Lions de Genève. S njima je osvojio sve što se moglo: jedno prvenstvo, jedan kup i dva liga kupa. 2015. godine prešao je u Lugano u kojem se zadržao samo jednu sezonu prije povratka u Kvarner 2010. Ovoga ljeta dosta se špekuliralo o nastavku karijere u Škrljevu, što je potvrdio i sam Štimac, ali u međuvremenu je došla švicarska ponuda koja je riješila sve nedoumice u glavi Andreja Štimca.

Želimo mu svu sreću u trenerskoj karijeri te da uskoro postane još jedan trener s ovih prostora koji je osvojio Švicarsku!

Photo by: BasketaRI