Alkar doveo dva pojačanja, dolaze Amerikanci?

KK Alkar počeo se spremati za novu sezonu.

Nakon brojnih odlazaka iz Sinja (Hrvoje Vučić, Nikola Gaurina, Josip Boban, Domagoj Vrkić, Roko Dominović), došlo je vrijeme i za pokoji dolazak. Tako su se na prvome treningu Alkara uz ostatke prošlosezonske momčadi (Mirko Modrić, Ivan Svalina, Marko Šarac, Kristijan Vučić, Martin Bilandžić.) pojavila dva mlada asa – Tonko Vuko i Luka Kamber. Oboje dolaze iz Amerike gdje su branili boje svojih sveučilišta – Vuko je nosio dres Pacific Tigersa, dok je Kamber nosio dres Nicholls State-a. Nisu imali preveliku minutažu u svojim momčadima, ali trener Alkara Domagoj Kujundžić je procijenio da oboje mogu pomoći ekipi. Vuko bi se tako trebao boriti za minute na poziciji krilnoga centra, dok će Kamber upotpuniti rotaciju na poziciji niskog krila.

Kujundžić je najavio da će još pojačanja sletjeti narednih dana u Sinj te da je vrlo velika vjerojatnost da će klub potpisati pokojeg Amerikanca:

“Pored igrača, koje sam vam spomenuo na treninge dolazi sedam juniora, ali ću za prvenstvo pridružiti prvoj momčadi samo one koji budu najkvalitetniji. Još važniji posao nam je dovesti dvojicu igrača na poziciji jedinice i petice. Kako nismo previše financijski bogati vjerojatno će ta mjesta zauzeti igrači iz Amerike, koji su znatno jeftiniji od naših. Dakako, vodit ćemo računa da to budu kvalitetni igrači, a ne bilo tko. Vjerujem da ćemo pitanje playa riješiti već idućeg tjedna kako bi počeli s pripremnim utakmicama” kazao je za trener Akara za Ferata.hr

Biti će zanimljivo vidjeti može li Alkar ubosti novoga Brandona Johnsona.

Photo by: Pacific Tigers