AEK Atena potpisuje Roka Ukića

roko-ukićKapetan hrvatske reprezentacije Roko Leni Ukić našao je novi klub u svojoj bogatoj karijeri. Nakon prošlogodišnje avanture u Italiji dolazi po drugi put u grčku ligu i to u AEK Atenu, s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

Ukićeva profesionalna karijera započinje 2000. kada se priključuje ekipi Splita. 2005. ga biraju Toronto Raptorsi kao 41. pick na NBA draftu, ali prije nego što je otišao u NBA igra u Tau Ceramici , Virtus Romi i Barceloni. U NBA-u nije imao značajniju ulogu – jednu sezonu proveo je u Torontu, a nakon što je sljedeće godine razmijenjen u Milwaukee Buckse odlučuje se vratiti u Europu. Točnije u tursku ligu gdje je igrao za Fenerbahče Ulker, a tamo i u Panathinaikosu je uživao u ponajboljim godinama karijere. Nakon toga slijedi Cedevita te prethodne sezone talijanski klubovi Varese i Cantu. Ukić je u karijeri došao do brojnih trofeja sa svojim klubovima- ligu je osvojio u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj, a kup od svih europskih zemalja u kojima je bio nije osvojio jedino u Italiji.  Sada stiže u redove gradskog rivala njegova bivšeg kluba Panathinaikosa, a najveću borbu za poziciju imat će s crnogorskim playem Nikolom Ivanovićem. AEK inače trenira izbornik slovenske reprezentacije Jure Zdovc.

Velika žal Roku jedino ostaje toliko željena medalja sa seniorskom reprezentacijom , no 31-godišnji razigravač ne misli se još umiroviti te se nada da bi mogao uhvatiti odličje na nekom od sljedećih natjecanja. Ipak, može se pohvaliti zlatom s U-18 Eurobasketa 2002. Ukić je već od tad bio i među seniorima Hrvatske, a kapetan je postao 2010. godine. Treći je strijelac reprezentacije nakon Dina Rađe i Damira Mulaomerovića.

Sretno Roku u novim izazovima i nadamo se da će ostvariti sve željeno do kraja karijere.

Photo by:FIBA