Aco Petrović: Znamo što nas čeka, spremni smo na sve

 

Bliži se utakmicu koju smo svi čekali.

Nakon toliko čekanja napokon smo došli blizu tom sudnjem 10.9 – datumu koji se stalno spominjao, u kojega se stalno klelo. Napokon je došao datum na koji je Petrović obećao da ćemo igrati najbolje. Ždrijeb nam je donio Ruse koji će sigurno imati što za reći u sutrašnjem susretu. Međutim, za našega izbornika nema straha. Svjestan je svih prednosti i nedostataka kod Rusa te zna što je njegovoj momčadi zadatak sutra:

Igramo protiv protivnika koji više nije ona vreća za nabijanje kakva je bila prije pet, šest, sedam godina. To je ozbiljna reprezentacija, tako da ovog trenutka, bez obzira u kakvom stanju mi dolazimo moramo shvatiti da će se na toj utakmici nešto pitati i Ruse. Neće se pitati isključivo samo hrvatsku reprezentaciju i to znači da nasuprot imamo reprezentaciju koja je u dobrom stanju. Samim time čim je Karasov ispao iz rotacije znalo se u kojem smjeru će hijerarhija reprezentacije ići i to im je za sada u skupini dalo više nego kvalitetne rezultate.“

Međutim, nije sve tako jednostavno jer utakmica nisu samo strelice i kružići na ploči:

Meni osobno i ljudima koji rade, nije bilo teško pripremiti taktiku i sve ostale stvari vezano za rusku reprezentaciju. Međutim, s obzirom da preko puta imamo Shveda i masu tih igrača koji su naučili osvajati titule sa CSKA-a i Khimkijem, jednostavno ono što je zamišljeno sada treba provesti na terenu, a to će ipak biti kudikamo teže nego samo postavljanje taktike. Prema tome, samim time nam sve to pokazuje kako nas očekuje jedna zahtjevna i neizvjesna utakmica, međutim spremni smo na to, sve smo to znali.“

Za kraj Petrović je naveo četiri velke opasnost koje ih čekaju:

1) Moramo se fokusirati na koridore Mozgova, nakon što rolla u picku.

2) Shved je Shved u igri jedan na jedan, jer onaj šut koji je uzeo protiv Turske na jedan razlike 50 sekundi prije kraja vam govori dovoljno o kvaliteti njegove igre jedan na jedan i centralni pick koji igra u kontinuitetu.

3) Oni svakog protivnika pokušavaju iznerediti taktički, spuštajući Kurbanova igri leđima prema košu.

4) Defanzivna tranzicija.

Utakmica je sutra na rasporedu sutra u 20:30. Sve je spremno te se nadamo da će naši reprezentativci surašnji dan dočekati fizički i psihički spremni.

Photo by: HKS