Aco Petrović: Sutra očekujem puno bolju Hrvatsku

Hrvatska je puno teže od očekivanoga srušila Mađarska na početku EuroBasketa 2017.

Naravno da poslije ovakve utakmice nismo mogli očekivati zadovoljnog Petrovića. Aco nije skrivao svoju ljutnju katastrofalnom obranom. No, priznao je da veliki dio zasluga pripada i Mađarskoj koja je danas odigrala odličnu utakmicu na obje strane terena:

“Želio bi prvo čestitati mađarskoj reprezentaciji koja je igrala danas s puno srca te koja nam je radila velike probleme. U prvome poluvremenu su imali 10 napadačkih skokova, 19 sveukupuno. Nas su natjerali na 16 izgubljenih lopti te je jako teško igrati svoju igru ako protivniku date tu prednosti. Međutim, nije skok bio jedini problem. U prvih 20 minuta smo imali problema s Hangom koji je pick’n’rollom kažnjavao svaki naš pogrešan potez. U drugih 20 minuta nije bilo Hange, ali je zato bilo Vojvode. U trećoj četvrtini su nemilosrdno napadali našu unutarnju liniju koja nije dobro branila pick’n’rollom. Kada je voda došla do ušiju, napravili smo ono što nismo htjeli odmah na početku prvenstva. Stavili smo dvije četvorke da brane pick’n’roll što je rezultiralo sa samo pet poena Mađarske u zadnjoj četvrtini. Na kraju dan se računaju samo dva osvojena boda, ali ne mogu biti zadovoljan kako smo odigrali prvu utakmicu. “

Novinari se u konferencijskoj sali nisu mogli dovoljno načuditi mađarskoj premoći u napadačkom skoku što je rezultiralo pitanjem za našega izbornika koji je to vrlo jednostavno objasnio:

Danas je samo jedna ekipa bila pod pritiskom i to je bila Hrvatska. Najbolje se to moglo vidjeti na Šariću – Ja ga nisam mogao prepoznati prvih pet minuta igre. U obrani je spavao dok je u napadu bio igrač manje. Odmah sam ga vratio na klupu gdje se resetirao te se u igru vratio kao drugačiji igrač. Očekujem od nas da rastemo kroz turnir. Isto, sutra očekujem puno bolju Hrvatsku na parketu.”

Hrvatskoj sada slijedi sraz s Rumunjskom te iako smo veliki favoriti ne smijemo podcijeniti domćina pred prepunim tribinama.

Photo by: FIBA