Aco Petrović: Pobjede su tu, ali igra nije

Unatoč pobjedi ne možemo biti zadovoljni prikazanim na terenu.

Hrvatska je jučer očekivano došla do pobjede nad domaćinom. Međutim, igra opet nije bila na razini nego je pobjeda više bila produkt razlike u kvaliteti između dvije momčadi. Aco Petrović u kratkim je crtama opisao utakmicu te je izrazio svoje zadovoljstvo uzetim bodovima, ali ne i igrom:

„Opet neobjašnjiv ulazak u utakmicu, laganih 10-0 za Rumunjsku da bi potom, nakon timeouta i nakon par rotacija ušli u onu radnu temperaturu koju moramo imati kad se igraju ovakve utakmice. Tog trenutka smo napravili 26-2 i usmjerili smo utakmicu u smjeru u kojem smo htjeli da bude, ali to smo ipak htjeli napraviti otpočetka. Prema tome, zadovoljan sam s dvije pobjede, ali nisam zadovoljan načinom kako igramo.“

Međutim, prave utakmice tek dolaze. Crna Gora i Španjolska će nam pokazati što možemo na ovome prvenstvu. Naš izbornik vjeruje da će se do tada njegova momčad zagrijati te da će biti spremna za sve izazove:

„Na to kad će se postići radna temperatura odgovorit ćemo nakon sljedeće dvije utakmice jer mislim da u sljedeće dvije utakmice treba pokazati gdje smo, na kojem broju okretaja. Ovog trenutka smo sigurno razmišljali da budemo tu gdje smo sada što se tiče aspekta dvije pobjede. Međutim, sasvim sigurno da je strašno puno nervoze. Praktički mi jesmo u osmini finala, ali definitivno moramo ganjati tu kompaktnost jer ono što ćemo napraviti, sutra im moramo pokazati te očigledne stvari koje nas režu. Zašto govorim o ovim stvarima, primili smo dva puta po 58 poena. Zato što nas u nekakvom kvalitetnom agresivnom stanju drže sitne stvari – kontrola skoka, kontrola picka… Te stvari kad se dogode, onda krene nervoza i zbog toga što možda nisi spreman krene još jedan dodatni dio na terenu. Jednostavno što se tiče kolektivne igre, moramo biti kvalitetniji.“

Za kraj je htio pohvaliti Marka Popovića, ali je htio i istaknuti činjenicu da će nam za korak više trebati Roko Ukić u pravoj formi:

„Zadovoljni smo onim što je odradio Popović, ali bez pravog Ukića 10. rujna ne znam kolike su nam šanse, ovog trenutka vraćamo Roka Ukića. Trošim određenu minutažu da Roko uhvati ritam.”

Utakmica protiv Crne Gore je na rasporedu u ponedeljak u 16:45.

Photo by: FIBA