A-1 predsezona: Cedevita nastavila svoj niz pobjeda

A-1 ligaši ovoga vikenda igrali su razne međunarodne pripremne turnire. Međutim, jedino je Cedevita uspjela osvojiti jedan od njih. Zadar i Split morali su priznati poraze u finalima.lrg_29632231_cedevita

Cedevita je nastupila na Memorijalnom turniru “Mirze Delibašića”, gdje je prvo u polufinalu dobila Bosnu Royal sa 81-78. U finalu ih je čekala crnogorska Budućnost. Vitaminima su nedostajali Katić, Dukan i Musa, ali to se nije osjetilo na njihovoj igri. Odmah od početka su krenuli furiozno te se više nisu okretali. Rezutat je nakraju glasio 89-66. Najbolji u redovima Cedevite su bili Ra’Shad James i Scotty Hopsom s 17 poena. Mirza Begić se isto istaknuo s 16 koševa i 8 skokova.

Zadar je bio na Memorijalnom turniru “Marijofil Džidić”, gdje je snage odmjerio s Rogaškom i Zrinjskim. Rogašku su dobili rezultatom 70-64, gdje je Zadrane predvodio Boris Barać s 19 koševa. U finalu ih je čekao bosanski prvoligaš Zrinjski. U utakmici s puno izmjena vodstva, momčad Zrinjskog je ipak izvukla pobjedu u zadnjoj četvrtini rezultatom 86-81. U porazu Zadra istaknuli su se Ivan Marinković s 19 koševa i Igor Marić s 16 koševa.

Izabranici Nikše Skelina nastupali su u Kormendu, na turniru gdje su im protivnici bili Prievidza i istoimeni domaćin. Poljski prvoligaš predvođen hrvtaskim snagama (Brnasom i Batinom) nije imao šanse protiv razigranog Splita, koji ih je razbio za ulazak u finale s 80-59. Najbolji u redovima Splita je bio Josip Jukić s 15 koševa. U finalu su ih čekali košarkaši domaćina, predvođeni hrvatskim trenerom Teom Čizmićem.  Umjesto napete utakmice, Kormend je sve riješio u prvom poluvremenu, gdje je u jednom trenutku vodio s čak 29 koševa razlike. Utakmicu su mirno priveli kraju s pobjedom 87-66 protiv Splita. Svijetla točka Splita u porazu je bio Henrik Širko s 18 koševa.

Photo by: KK Cedevita