A-2 ženska liga (B): FSV put Vodica do nove pobjede!

Bilo je ovo kolo uspješno za košarkašice FSV-a, koje su u gostima ostvarile svoju prvu pobjedu u drugom dijelu sezone, protiv ekipe iz Vodica. Može se reći da je pobjeda došla u najboljem trenutku kada su ekipu preplavile ozljede pojedinih igračica (Šesnić, Grković, Vujović, Simunović, Mršić, Buretić). No, ni sve ozljede nisu mogle zaustaviti ovu ekipu na svom putu. Već u prvoj četvrtini „bježe“ na 5 koševa prednosti.  Kao da nije bilo dosta ozljeda, u trećoj minuti utakmici stradala je i Romih. U drugoj četvrtini riječka ekipa još više diže svoj ritam obrane i napada. U posljednjoj sekundi prije poluvremena, pogađa Zovko i vodi svoju ekipu na predah sa +7. Furioznu igru je nastavio FSV i u drugom poluvremenu, gdje su priliku da se pokažu, zasluženo, dobile i neke mlađe igračice. Treću četvrtinu gostujuća ekipa odlazi na +12. Vodice cijelo drugo poluvrijeme igraju zonski presing te su se u posljednjoj četvrtini vratili na svega 3 koša razlike. No, FSV se uspijeva obraniti i smireno privesti utakmicu kraju.

Barbara Perić, je kod ekipe FSV-a, odigrala svih 40 minuta utakmice bez napravljene tehničke pogreške, te je, reklo bi se, bila pravi kapetan svojoj ekipi s postignutih 16 koševa. Lazarić je odigrala bitan obrambeni dio, i uz to realizirala i 16 koševa. Hrabru utakmicu odigrala je i Crnković, koja je na treningu dan ranije, ozlijedila koljeno, ali je odigrala velikih 35 minuta te za to vrijeme postigla 8 koševa. Hrvatska reprezentativka Josipa Tuftan odigrala je kvalitetno prvo poluvrijeme i ubacila 2 važna slobodna bacanja na kraju utakmice te tako svojoj ekipi donijela smirenost, koja je bila potrebna da utakmicu privedu kraju. Priliku je dobila i Leoni, koja je odigrala četiri minute na utakmici i to u drugom poluvremenu kada se gosti počinju buditi iz sna. U gostujućoj ekipi sa svojih 15 koševa, prvo ime bila je Obratov s ubačenih 15 koševa. Osim nje, dvoznamenkaste su bile Bašić i Skorić.

ŽKK Kvarner je u Omišu pao od istoimenog protivnika, prve momčadi lige s rezultatom 69:52. Kukolj i Galušić s 19 i 14 poena predvodile su Riječanke, dok je za pobjednice Puljić zabila 20 poena.

Tablica: Omiš 8-0, Kvarner 6-3, GospiĆ 5-3, FSV 5-4 Salona 3-5, Vodice 2-6, Otočac 0-8

Vodice – FSV 53:61 (10:15, 16:18, 9:11, 18:17)

Vodice: Mijat, Jurić (1 trica), Bašić 11 (1 trica), Deur, Obratov 15 (2 trice), Troskot, Skorić 13 (2 trice), Mihić 9 (1 trica), Bumber, Filipi.

FSV: Perić 16 (3 trice), Romih, Lazarić 16, Klasan, Crnković 8 (1 trica), Zovko 8, Tuftan 11, Leoni, Mrvić 2, Krakić.