A-2 ligašice saznale izgled nove sezone

Hrvatski_kosarkaski_savez.svgJučer je održan ždrijeb za narednu sezonu A-2 lige košarkašica, a Rijeka će ove godine u drugom razredu naše ženske košarke biti predstavljena s dva kluba: Kvarnerom i FSV-om.

16 ekipa sudjelovat će u A-2 ligi, a podijeljene su u dvije skupine. Igrat će svatko protiv svakog dva puta, a nakon toga dva najbolja kluba iz svake skupine razigravaju za poziciju od 1.- 4. mjesta. Prvoplasiranom nakon tog završnog dijela natjecanja trebala bi biti osigurana A-1 liga.

9 klubova igrat će u grupi A (Sjever), dok će u grupi B (Jug) igrati 7 njih. Tu ćemo vidjeti riječki derbi između debitanta u ligi FSV-a i Kvarnera, dva tima koja imaju dosta različite poglede na novu sezonu. Igranje A-2 lige nenadana je situacija za Kvarner te će se nastojati promijeniti što brže, dok s druge strane imamo hrabri projekt riječke škole košarke čiji će prvi cilj biti razvijanje igračica za budućnost. U svakom slučaju nadamo se da će na kraju naši klubovi i košarkašice moći biti zadovoljni s učinjenim.

15.10 počinju susreti grupe A, 22.10. grupe B, a već u prvom kolu trebali bi svjedočiti spomenutom riječkom okršaju.

Grupa A: Radost Čakovec, Dubrava BLC , Sedam Đakovo, Medveščak II , Jabuka Zagreb, Mursa, Folka Borovje Zagreb, Brod, Trešnjevka 2009 II.

Grupa B: Otočac, Salona, FSV, Kvarner, Omiš , Vodice, Gospić.