12. izdanje Memorijala Jože Severa na rasporedu u Puli

logoNakon ženskog košarkaškog turnira, u Puli će se ovoga vikenda održati i tradicionalni muški memorijalni turnir pod nazivom Joža Sever, u spomen na “oca istarske košarke” koji je zaslužan za formiranje Košarkaškog saveza Istre i koji je svojim radom uvelike unaprijedio košarku na područje cijele Istre.

12. memorijal će u petak i subotu u pulskoj dvorani Pattinaggio ugostiti Škrljevo, Stoju, Primorsku iz Kopra te naravno organizatora turnira Pulu 1981. Sastav turnira isti je kao i prošle godine uz razliku da neće biti osvajača 11. izdanja, Kvarnera 2010 pa će ga zamijeniti novi slovenski prvoligaš Primorska koja će se u polufinalu u petak (19h) susresti s Pulom 1981, dok će drugi  pulski klub i prvak A-2 lige Stoja u prvom ogledu dana (17h) probati iznenaditi Škrljevo koje je zasigurno i glavni pretendent na osvajanje memorijala ove godine.

Primorska je slovenski prvoligaš koji je nastao fuzijom Lastovke i Kopra te je po informacijama koje imamo složio dobru momčad pojačanu strancima i sigurno je da će u ogledu protiv nas biti papirnati favoriti, isto kao što će i hrvatski prvoligaš Škrljevo, naš stalni gost koji već nekoliko godina u nizu sudjeluje na Memorijalu, biti favoriti u srazu sa Stojom”- izjavio je sportski direktor Pule 1981 Leo Krizman u najavi turnira.

Također, pulska publika će finalnog dana prije glavnog dijela turnira moći pogledati susrete mlađih i starijh košarkaša. Sve će početi mini basket susretom u 9 sati između Pule 1981 i Olive, zatim dva sata kasnije igraju kadeti Poreča i Pule 1981, dok će za kraj u 13 sati utakmice odigrati veterani domaćina turnira, Novog Sada te Sarajeva. Nakon toga slijede utakmica za treće mjesto u 17 sati i veliko finale u 19 sati.

U svakom slučaju u Puli sljedeća dva dana neće biti dosadno, veselimo se košarkaškim uzbuđenjima !