A-1 liga(Ž): Pula slavila; slavna košarkašica opet na parketu

Hrvatski_kosarkaski_savez.svgIza nas je 7. kolo A-1 lige košarkašica u kojem su košarkašice Pule Črnja Toursa došle do treće pobjede u prvenstvu, dok se na hrvatske terene u dresu Splita vratila jedna od najtrofejnijih hrvatskih košarkašica u povijesti – Vedrana Grgin Fonseca.

U utakmici Pule i Podravca jedna i druga ekipa ušla je u dobrom raspoloženju nakon pobjeda u prošlim kolima, no Puljanke su ipak uspjele doći do drugog uzastopnog slavlja. Podravac je bolje krenuo u utakmicu, vodio na poluvremenu i u trećoj četvrtini čak 41:28, no onda su u seriju krenule gostujuće igračice. Pula se vratila u utakmicu s 10-0 da bi u zadnjoj dionici u potpunosti preokrenula ogled i došla do pobjede 64:53. Humanitarnu notu meču dao je domaćin iz Virja koji je veliko srce pokazao tako da je pozvao sve da dođu na utakmicu i daju novčani prilog za oboljelu pulsku košarkašicu Saru Bećirović što je naravno oduševilo Puljanke i njihovog trenera Ivicu Đukića.

Lea Miletić bila je na svojoj razini s 18 poena i 6 skokova, dok je odlična bila Maja Ramljak s 13 poena i 20 skokova. U redovima Podravca najbolje su bile Valentina Šimunić s 16 poena,11 skokova i 7 asistencija te Viktorija Ćurić s 8 poena, 13 skokova i 6 blokada.

Kolo je obilježio povratak na parkete legende hrvatske ženske košarke Vedrane Grgin Fonseca. Grgin, dvostruka WNBA prvakinja s L.A. Sparksima i jednom prvakinja Europe sa Spartakom, u Split se vratila kako bi pokrenula školu košarke “3-point”, a sada će ova 41-godišnjakinja pokušati  ponovnim ulaskom u svlačionicu svojim iskustvom pomoći košarkašicama Splita u tekućoj sezoni. No njen povratak (7 minuta igre,1 skok) i odlična partije Matee Vrdoljak(23 poena i 7 skokova) nisu pomogli da se ugrozi nezustavljiva ekipa Medvešćaka. Anja Majstorović s 26 poena vodila je Zagrepčanke do pobjede 82:61 i 6-0 omjera u sezoni prije reprezentativne pauze.

39 poena fantastične Klaudije Periše nije bilo dovoljno da njezin Šibenik svlada Zadar koji je došao do 5. pobjede, a do slavlja u Zagrebu nad Croatiom 2006 uspjela je doći Požega na krilima Marine Lovrić (23 poena i 11 asista). U jedinoj nedjeljnoj utakmici Trešnjevka je svladala Ragusu i tako se vratila na pobjedničke staze nakon debakla protiv Medvešćaka.

Slijedi dva tjedna pauze zbog obveza ženske vrsta u kvalifikacijama za EP, a u 8.kolu na redu je okršaj Pule i Broda na Savi dok će iznenađenje lige Podravac na noge Medvešćaku.

Trešnjevka-Ragusa 57:49

Split-Medvešćak 61:82

Zadar-Šibenik 88:69

Plamen Požega-Croatia 2009 76:49

Podravac Gigant-Pula Črnja Tours 53:64

Podravac Gigant: Senjan 2, V.Šimunić 16, Hrastić 2, P.Šimunić 12, Ćurić 8, Vinković -, Dan.Bukovčan 9, Dij.Bukovčan 4, Turčić -, Drljanovčan 0.

Pula Črnja Tours: Đukić 10, Đikić 8, Miletić 18, Perko 7, Redžepi -, B.Trehub 0, Hajdin 6, Prugovečki -, Demirović  2, Ramljak 13.